För 4 personer
Ingredienser
½ liter blåbär
1 kkp mannagryn
½ liter vatten
½ kkp socker
Mjölk: 1 lit
Beredning
Blåbären kokas med vattnet, tills de alldeles gått sönder. Då tillsättes sockret, hvarjämte mannagrynen skakas i under filtig rörning. Krämen får så koka, tills den är lagom tjock och grynen väl kokta. Slås då upp på karott och serveras, helst kall, med mjölk.
Recept från: Maria Enander, hustru till målaregesällen Oskar Enander, Jönköping, Småland
Upptecknat: 1902 av Anna Svensson
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer