Ingredienser
5 l hårda päron
8 hg socker
2 dl blandad ättika
Beredning
Päronen skulle koka sakta i 3 timmar.
2 timmar skulle de koka tillsammans med sockret under lock.
1 timme skulle de koka utan lock med tillsats av ättikan.
De voro mycket hållbara och åtos ofta i vardagslag tillsammans med mjölk istället för soppa.
Recept från: Eva Limburg (född 1891), småskollärare, Bälinge, Börje, Jumkil, Vendel, Uppland
Upptecknat: 1959 (Uppsala, 24264)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer