Ingredienser
2 lit gula ärter
Vatten
1 msk hvetemjöl
Salt
1 msk potatismjöl
Beredning
Ärterna rensas och sättes på i kallt vatten och får koka, tills de kännas mjuka. Mjölet utröres i litet kallt vatten och ärterna afredas och få ett uppkok. Afsmakas med salt. Serveras till stekt fläsk.
Recept från: Bondhustru Ricken Pettersson, Gribby, Häfverö, Uppland
Upptecknat: 1905 av Anna Bergström (Uppsala, 29403:17)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer