För 7 personer
Ingredienser
4½ lit vatten
1 kkp sirap
1½ kkp hvetemjöl
1½ lit bruna bönor
1 tsk salt
1 msk ättika
Beredning
Bruna bönorna lägges i vatten kvällen förut innan de kokas, sedan sköljes de och ilägges i kallt vatten att koka tills de bli mjuka. Hvetemjölet vispas i kallt vatten och bönorna afredes, får koka upp samt koka i 8-10 min. Bönorna afsmakas med sirap, ättika och salt.
Recept från: Arbetare K E Pettersson, Fridhem, Västerås, Västmanland
Upptecknat: 1904 av Judith Fernblad (Uppsala, 29403:21b)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer