Ingredienser
1 kg bruna bönor
2 msk ättika
1 kkp socker
4 msk sirap
2 l vatten
Beredning
Bönorna lägges i vatten på kvällen innan de användas. Påsättas i kallt mjukt vatten och får koka två timmar, eller till dess de blifva mjuka. Bönorna afsmakas med socker, sirap, ättika och om man vill salt.
Recept från: Hustrun Maria Andersson, Attarp, Bankeryd, Småland
Upptecknat: 1901 av Judit Bergström (Uppsala, 29403:15)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer