För 10 personer
Ingredienser
1 kanna bondbönor
2 kannor vatten
1 stop mjölk
5 msk hvetemjöl
1 knippa persilja
2 msk salt
Beredning
Vattnet kokas upp, hvarefter bönorna iläggas. Dessa får koka mjuka hvartill åtgår ungefär 1 tim. Mjölken påspädes. Lite af mjölken aftages till afredningen, hvilken sedan ivispas. Soppan får ett uppkok, saltas och är så färdig att servera.
Recept från: Bondeenkan madam Andersson, Skuttunge, Uppland
Upptecknat: 1901 av Estrid Frigell (Uppsala, 29403:17)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer