För 7 personer
Ingredienser
4 lit mjölk
1 kkp risgryn
1 lit gröna ärter
Salt efter smak
Beredning
Risgrynen får koka i mjölken tills de kännas något mer än halfkokta, då de gröna ärterna ilägges, och får soppan så koka till ärterna kännas mjuka, då den smaksättes med litet salt och serveras.
Hvardagsrätt (middag).
Recept från: Arrendatorshustru Augusta Gustafson, Hulegården, Gökhem, Västergötland
Upptecknat: 1900 av Anna Sylvén (Uppsala, 29403:20)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer