Din sökning kroppkaka* gav 14 träffar
I norra delarna av landet är det mest palt som gäller, medan kroppkakan är vanligare i de södra delarna. Pitepalt är en känd kamsrätt. Kamsmat – palt/kams/klubb, kroppkaka och klimp Palt, kams, eller klubb
rad andra rätter. Om mjölrätter i kosthållet Gröt och välling Palt, klimp och kroppkaka Kolbulle och andra pannkakor Sull och mölja Röster från arkivet Mjölrättsrecept Länkar och lästip s Mjölrätter
i bitar och stekes och lägges litet i hvar kroppkaka. På flottet som bildas när fläsket stekes, hälles litet mjölk och det får ett uppkok. Användes som sås till kroppkakorna. Recept från: Hos kusken Gunnar
man kamsmat som en sammanfattande benämning. Nu i dagarna finns också kroppkakan kommit med på nationella förteckningen över Levande kulturarv . Öländska kroppkakor. Kroppkakor för tankarna till Småland
hon nu den fyllning, som kroppkakan skulle innehålla, varefter hon vek ihop kakan och formade den till en palt och lade den i kokande saltat vatten i en stor gryta. Så lät hon paltarna koka en timma under sakta
torkats och stekts på halm i ugn. På Gotland har man använt dem som fyllning i ugnstrull, en slags pirogliknande maträtt, som en gräddad kroppkaka. Slätrocka (Raja Batis) Slätrocka är allmän i Skagerack
eller fläskflott eller i soppa. Ibland kallas alla dessa varianter för kamsmat. Palt och kroppkaka har med tiden fått särskild regional förankring, palten framförallt i Norrbotten och kroppkakan i söder
pannkakor Palt klimp och kroppkaka Sull och mölja Berättelser från arkivet Anna Olivia Larsson och Hilma Nilsson Sandy Lindström Mjölrecept Länkar och lästips om mjölrätter Potatis Om potatisen i kosthållet
som inkråm i en kroppkaka eller palt . Inläggning Den inlagda sillen har sin bakgrund i det traditionella brännvinsbordet, alltså ursprunget till dagens smörgåsbord. En tradition som tillhör fester
på något annat sätt, handlade det oftast om någon slags kamsmat, att den bakades in i en deg av korn- eller rågmjöl, eller potatis, och sedan kokades, som en palt eller kroppkaka. Allt på fisken togs tillvara
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.