Spenatsufflé från Ytterenhörna

Ingredienser

2½ dl kokt passerad spenat
1 dl stötbröd
2 dl i tärningar skuren skinka
2 msk smör
2 msk hackad lök
Ägg 3 st

Beredning

Det blötta brödet lägges i en kastrull med smör, låt koka lite. Tillsätt spenaten, skinkan, lök salt och peppar, gulorna och låt sjuda. Vitorna vispas till skum. Slås i smord form och gräddas i vattenbad 1 tim.

(Wersén)

Recept från: Kalaskokerskan Anna Ewerdahl, Ytterenhörna, Södemanland (Uppsala 39058)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 05 februari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.