2½ dl kokt passerad spenat
1 dl stötbröd
2 dl i tärningar skuren skinka
2 msk smör
2 msk hackad lök
Ägg 3 st
Det blötta brödet lägges i en kastrull med smör, låt koka lite. Tillsätt spenaten, skinkan, lök salt och peppar, gulorna och låt sjuda. Vitorna vispas till skum. Slås i smord form och gräddas i vattenbad 1 tim.
(Wersén)
Recept från: Kalaskokerskan Anna Ewerdahl, Ytterenhörna, Södemanland (Uppsala 39058)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer