1 stor salt sill
¼ tsk vitpeppar
¼ tsk stötta nejlikor
½ tsk salt
3 msk finhackad rödlök
Lag:
3 dl utspädd ättika
½ tsk kryddpepparkorn
½ tsk vitpepparkorn
2-4 msk socker
1 medelstor rödlök
Sillen flås och urtages, ryggbenet borttages utan att fläka sillen och lägges i vatten 12 timmar. Sillen tages upp och får väl avrinna, varefter den beströs med lök och kryddor. Rullas ihop till en hård rulle. Ombindes med garn och får ligga i lagen ett par timmar. Skäres i en cm tjocka skivor som lägges upp på fat, garneras med lök i tunna skivor.
Recept från: Kalaskokerskan Anna Ewerdahl, Ytterenhörna, Södemanland (Uppsala 39058)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer