(god tror jag)
400 gram kalv- eller svinlever
250 gram späck
4 ägg
1 hg smör
1 kkp vetemjöl
1 stor tryffel
½ portugisisk lök
5 anjovisar
½ tsk vitpeppar
Timjan
Mejram
Salt
Ingefära
2 dl tjock grädde
Lever och späck males 3 gånger. Äggen tillsättes, jämte det skirade avsvalnade smöret. Gräddes vispas till skum. Gräddas i vattenbad i ugn 1,5 tim.
Recept från: Kalaskokerskan Anna Ewerdahl, Ytterenhörna, Södemanland (Uppsala 39058)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer