Lefverkaka från Härnösand

Beredning

1 qvarter risgryn kokas i ett stop mjölk till dess det blir en stadig gröt. 8 hg lefver rifves, den bör vara kokt och svalnad. 3 ägg, ½ stop mjölk, 2 skedblad sirap, 5 à 6 stötta skorpor, ½ finhackad lök, fräst i ½ qvarter smör, salt, peppar och nejlikor efter smak. Sirapen slås i mjölken och vispas med äggen väl, hvarefter allt röres tillsammans och slås i smorda formar, samt gräddas i vattenpanna i ugnen 1 timma.

(Mitt eget recept)

Recept från: Karin Westmans receptsamling, 1874, Härnösand, Ångermanland (Uppsala 40938)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 05 februari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.