1 qvarter risgryn kokas i ett stop mjölk till dess det blir en stadig gröt. 8 hg lefver rifves, den bör vara kokt och svalnad. 3 ägg, ½ stop mjölk, 2 skedblad sirap, 5 à 6 stötta skorpor, ½ finhackad lök, fräst i ½ qvarter smör, salt, peppar och nejlikor efter smak. Sirapen slås i mjölken och vispas med äggen väl, hvarefter allt röres tillsammans och slås i smorda formar, samt gräddas i vattenpanna i ugnen 1 timma.
(Mitt eget recept)
Recept från: Karin Westmans receptsamling, 1874, Härnösand, Ångermanland (Uppsala 40938)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer