44 lod benfri fisk (äfven saltsjöfisk duger)
24 lod smör
Fisken kan malas i köttqvarn 2 gånger utan och 2 gånger med smöret, 3 kvarter mjölk, 3 skedar hvetemjöl iröres väl, sist uppvispas 3 ägghvitor till hårdt skum och nedröres sakta; formen smörjes med smör och beströs med rifvebröd, kokas 1 timma.
(Hedda Schenfeldt)
Recept från: Karin Westmans receptsamling, 1874, Härnösand, Ångermanland (Uppsala 40938)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer