Fisk-pudding från Härnösand

Ingredienser

44 lod benfri fisk (äfven saltsjöfisk duger)
24 lod smör

Beredning

Fisken kan malas i köttqvarn 2 gånger utan och 2 gånger med smöret, 3 kvarter mjölk, 3 skedar hvetemjöl iröres väl, sist uppvispas 3 ägghvitor till hårdt skum och nedröres sakta; formen smörjes med smör och beströs med rifvebröd, kokas 1 timma.

(Hedda Schenfeldt)

Recept från: Karin Westmans receptsamling, 1874, Härnösand, Ångermanland (Uppsala 40938)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 05 februari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.