Blodpudding från Härnösand

Beredning

½ liter blod, 3 dl svagdricka, 2 msk sirap, 1 tsk salt, nejlikor, peppar och mejram. 4 kkp groft rågmjöl, 2 msk flott. Formen smörjes väl och beströs med stötta skorpor. Gräddas i ugnen i vattenbad 2 timmar.

(Mitt eget)

Recept från: Karin Westmans receptsamling, 1874, Härnösand, Ångermanland (Uppsala 40938)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 05 februari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.