Bären repas af stjelkarne, och blommorna bortklippas nätt; hvarefter bären vägas, och dertill tages lika mycket socker, som med litet vatten kokas till en tjock sirap, i hvilken bären läggas att koka tills de blifva klara, hvarefter de lyfta af elden och skakas tills mesta hettan är afgången. Emedlertid kringsqvalpas burken inuti med litet sprit, som sedan uthälles, hvarefter syltet ditslås att förvaras.
Recept från: Kok- och hushållsbok för Tarflig Matlagning, 1884 (Uppsala, 16196)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer