2 ägg
1 knivsudd salt
1 dito socker
1½ dl grädde
Till pannan: ½ msk smör
Äggulorna vispas väl med salt, socker och grädden tillsättes. Äggvitorna slås till hårt skum. Omelettpannan upphettas i ugnen och smörjes med smör. Smeten, i vilken vitorna försiktigt nedrörts, ihälles.
Recept från: Ruth Helges "Vis- och receptbok", Västeråker, Uppland (Uppsala, 33237)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer