Soppa af köttspad från Västra Eneby

Ingredienser

(För 3 personer)
1½ liter saltadt köttspad
2 potatis
4 morötter
En fjärdedels kålrot
2 msk mjöl
Vatten
¼ tsk hvitpeppar
(salt)

Beredning

Potatisen och kålroten skalas, morötterna skrapas och skäras i bitar, sätta spå elden och kokas i kort spad (lite vätska). Köttspadet kokas upp och när rotsakerna äro kokta läggas de tillika med spadet de kokt uti i köttspadet. När detta kokat upp afredes soppan med mjöl och vatten. Afsmakas med hvitpeppar och om så behöfs med litet salt.

Recept från: Hustrun Anna Mathilda Svensson, gift med hälftenbrukaren Axel Svensson, Stora Rothult, Västra Eneby, Östergötland.
Upptecknat: Den 4 augusti 1904 av Signe Liljedahl (Uppsala 29403:24)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 04 februari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.