Sillpudding

Beredning

Två sillar vattenläggas en dag innan de användas. Skinn och ben borttages och sillen inklappas i en handduk.

½ liter kokt potatis skäres i skivor och lägges varvtals med den skurna sillen i en smord form så att övre och nedre varvet blir potatis. En äggstanning av två ägg och två kkp mjölk samt ½ tsk peppar hälles över. Gräddas i 30 minuter. Serveras med skirat smör.

Recept från: Ruth Helges "Vis- och receptbok", Västeråker, Uppland (Uppsala, 33237)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 08 mars 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.