#loadText ($titleOrder $titleText)
En del oxkött
En del fläskkött
En del finskurna fläsktärningar
Då detta tillsammans väger 1 pund, tages därtill
10 lod salt
10 lod socker
2 tsk salpeter
1 msk starkpeppar
1 msk nejlikor
1 kvarter konjak
Köttet arbetas först 1 timme tillsammans med kryddorna, hvarefter späcket ilägges. Korven lägges 3 dygn i sillake (bättre än köttlake) och vändes ibland. Rökes.
Saltlake:
60 liter vatten
24 skålpund salt
2 skålpund socker
63 ort salpeter
Recept från: Ruth Helges vis- och receptbok (Uppsala 33237)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer