Märgkaka från Sölvesborg

Beredning

Koka upp 1 stop mjölk, läg deruti så mycke rifwet hwetebröd, at det Blifwer tjockt som en gröt. Sedan tages 8 stycken ägg, en god del oxemärg, litet njurtalg som skäres i små tärningar, muskotblommor, litet kryddpeppar, litet salt, corinter. Slå det i en panna och baka det i ugn.

Recept från: Hushållsbok från sent 1700-tal–1800-tal, upphittad vid Sölvesborg slott i Blekinge (Uppsala, 15250)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 08 mars 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.