Leverpastej

Beredning

En liten gödkalvlever förvälles några minuter i kokande saltat vatten och males sedan med litet fläskkött och 1 lök. 3 kkp gräddmjölk kokas upp och slås över 2 uppvispade ägg. Levern ilägges och allt omrörs väl. 2 msk skorpmjöl och 2 msk potatismjöl iröres. Avsmakas med salt, vitpeppar och, om man så vill, litet anjovislake. Arbetas väl tillsammans. Gräddas i vattenbad i ugn 2 tim. Formen beklädes med späckskivor innan smeten slås i.

Recept från: Ruth Helges vis- och receptbok (Uppsala 33237)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 04 februari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.