Kokt salt oxkött med färsk potatis från Vårdsberg

Ingredienser

(För 18 personer)
5 kg salt oxkött
Vatten

Beredning

Köttet sättes på i litet vatten. Då vattnet eller spadet kokat upp, skummas det. Skulle spadet vara för salt, häller man af det och häller nytt vatten på. Kött kokas sedan till det kännes mört, ungefär 2½ timme.

Serveras med kokt potatis.

Recept från: Hemmansägare Håkansson, Bäckestad, Vårdsberg, Östergötland
Upptecknat: Den 12 augusti 1912 av Iris Allard (Uppsala 29403:24)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 04 februari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.