Fyllda morötter från Härnösand

Beredning

Man kokar tjocka morötter och skär dem uti 1½ - 2 tums långa bitar, samt tager med en liten, smal knif ut det ljusa som sitter inuti och något mera, blott ej moroten går sönder; det urtagna sönderkramas och blandas sedan med 6 lod rifvet bröd, 3 ägg, 1 skedblad grädda, 1 jumfru smält smör, 1 lod bittermandel samt socker efter smak; detta fyller man i morötterna och steker dem gulbruna i smör. Att fylla rovor kan göras efter samma beskrifning.

(Mamma)

Recept från: Karin Westmans receptsamling, 1874, Härnösand, Ångermanland (Uppsala 40938)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 04 februari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.