Fläskkorv från Enköping

Ingredienser

3 kg fläskkött
2 kg ryggspäck
5 liter oskummad mjölk
5 tsk potatismjöl
4 tsk malen vitpeppar
1 tsk ingefära
3 msk socker
6 st kardemummor
2 händer salt
½ tsk salpeter

Beredning

Köttet males tre gånger, späcket en gång, kryddorna och mjölken tillsättas litet i sänder, arbetas duktigt i en timme. Mjölken kokas dagen förut, så den är kall. Arbetas tills massan är tunn som en gröt. Stoppas i krokskinn, sköljes, lägges i kärl och saltas lätt. Åtgår 8 famnar skinn. Satsen blir omkr 20 korvar.

Recept från: Ruth Helges vis- och receptbok (Uppsala 33237)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 12 mars 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.