Sluring från Styrnäs

Ingredienser

(För 6 personer)
½ kg fläsk
Fin flottyr
½ liter vatten
3 kkp hvetemjöl
(salt)

Beredning

Fläsket skäres i skivor och stekes i hetugnspanna. När fläsket är färdigt lägges det upp, flottet mätes och flottyr tillsättes tills det blir 2 kkp. Vattnet och flottet får koka upp, mjölet röres ut i mjölken och tillsättes underflitig omrörning och får koka i 15 minuter.

Ätes med fläsk.

Recept från: Fru Johanna Wahlin, Styrnäs, Ångermanland.
Upptecknat: Den 9 augusti 1906 av Mina Näsholm (Uppsala 29403:22)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 03 februari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.