Pressylta från Sura

Ingredienser

Kalfkött
Fläsk
Salt
Kryddpeppar och lagerblad

Beredning

Kalfkött och fläsk kokas tillsammans med peppar och lagerblad. Då det är färdigt, upptages det och skäres i tärningar. I en handduk nedläggas svålarna och andra större bitar, därpå kött och fläsk hvarftals tillika med salt och kryddpeppar. Handduken omknytes hårdt och syltan nedlägges i det varma spadet. Då den blifvit genomvarm upptages den och lägges i press.

Recept från: Kronoskogvaktare LF Andersson, Ursjötorp, Sura, Västmanland.
Upptecknat: Den 12 augusti 1898 av Olga Bolling (Uppsala 29403:21b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 12 mars 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.