Pölsa från S:t Anna

Ingredienser

(För 5 pers)
½ stop fint hackadt kött (buljongkött)
1 kvarter köttspad el vatten
Salt
Peppar
1 msk flottyr

Beredning

Köttet hackas mycket fint. Löken skalas och skäres fint och brynes i flottyren, hvarefter köttet ilägges för att brynas något litet. Då påspädes köttspadet eller vattnet och salt och peppar tillsättes och pölsan får koka upp. Ätes med potatis.

Recept från: Lantbrukardotter Märta Svensson, Tjärholmen, S:t Anna, Östergötland
Upptecknat: Den 15 juli 1903 av Elisabeth Hansson. (Uppsala 29403:24)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 12 mars 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.