(För 5 pers)
½ stop fint hackadt kött (buljongkött)
1 kvarter köttspad el vatten
Salt
Peppar
1 msk flottyr
Köttet hackas mycket fint. Löken skalas och skäres fint och brynes i flottyren, hvarefter köttet ilägges för att brynas något litet. Då påspädes köttspadet eller vattnet och salt och peppar tillsättes och pölsan får koka upp. Ätes med potatis.
Recept från: Lantbrukardotter Märta Svensson, Tjärholmen, S:t Anna, Östergötland
Upptecknat: Den 15 juli 1903 av Elisabeth Hansson. (Uppsala 29403:24)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer