Njurbullar från Kung Karl

Ingredienser

(För 6 personer)
1 njure på omkring 2½ hg
2 hg benfritt oxkött
1 msk salt
½ tsk vitpeppar
1 rödlök
2 msk potatismjöl
2 ägg
1 kkp stötta skorpor
1 hg margarin

Beredning

Njuren och köttet males 2 ggr genom köttkvarn, löken skalas, hackas och brynes i litet smör, alla kryddorna blandas i, sist skorpbrödet.

Man formar små avlånga platta bullar, som brynes i smöret, flyttas sedan över i en kastrull där de få koka färdigt.

Recept från: Torparhustrun Asplund, Myrtorpet, Kung Karl, Västmanland
Upptecknat: Den 26 juli 1911 av Nanny Sundström (Uppsala 29403:21b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 03 februari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.