1½ liter kokt kött
2 kkp kokt fläsk
1 tsk salt
1 tsk hvitpeppar
4 kkp risgryn
4 liter skummjölk
2 msk smör
Köttet males och fläsket skäres i tärningar. Risgrynen kokas i mjölken, då dessa är kokta blandas alla ingredienserna tillsammans och hälles i en smord form att gräddas tills den blir brun.
Recept från: Hemmansägare A Ericsson, Ingbo, Nora, Västmanland.
Upptecknat: Den 10 juli 1903 av Agnes Holst (Uppsala 29403:21b)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer