Köttbullar från Öxnevalla

Ingredienser

(För 7 pers)
Inmäte af ett får (magsäck, tarmar, hjärta, lungor och lefver)
3 kkp mjölk
1 kkp skorpbröd
1 tsk peppar
½ lök
2 msk hvetemjöl
2 msk potatismjöl
1½ msk salt

Beredning

Inmätet göres väl rent och får ligga i vatten öfver en natt. Sedan förvälles det, skäres i bitar och males en gång på köttkvarn. Så blandas det med mjölk, skorpbröd, mjöl och kryddor. Löken skalas, skäres mycket fint och blandas i smeten, som därefter arbetas väl. Till sist formas bullar, som stekes i smält njurtalg.

Recept från: Stathustru Thilda Johansson, Östra Aplagården, Öxnevalla, Västergötland.
Upptecknat: 1903 av Gertrud Ekberg. (Uppsala 29403:20)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 03 februari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.