Klimpar med stekt fläsk från Mo

Ingredienser

(För 4 personer)
1 1/3 liter mjölk
650 g hvetemjöl
2 hg rifven potatis
Vatten
1½ msk salt
½ kg fläsk

Beredning

Mjölken, hvetemjölet och den rifna potatisen röres väl tillsammans. Vattnet påsättes och saltas. Då vattnet kokar upp, tar man ett skedblad smet och lägger i och fortsätter därmed, tills kastrullen blifvit full med klimpar. Någon gång om sänder rör man i botten för att klimparna ej skola fastna. Klimparna få koka till dess de flyter upp och äro riktigt genomkokta. Sedan lägges de upp och nya klimpar nedläggas i vattnet. Klimparna ätas tillsammans med stekt fläsk.

Recept från: Arbetarhustrun Johanna Englund, Mo, Ångermanland.
Upptecknat: Den 4 juli 1903 av Lisen Carlsson (Uppsala 29403:22)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 03 februari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.