(För 7 personer)
½ kg benfritt färskt fläsk
6 msk flottyr
2 msk stötta skorpor
3 msk salt
1 tsk hvitpeppar
2 msk hackad persilja
4 msk hvetemjöl
Fläsket skäres i ungefär 2-2½ cm tjocka skifvor, bultas med en klubba på båda sidor på ett skärbräde, beströs med stötta skorpor, salt och persilja på båda sidor och lägges i en het stekpanna i flottyren. Då kotletterna blifvit genomstekta upplägges de i en karott.
Sås:
Hvetemjölet upplöst i vatten röres under flitig vispning i stekpannan samt vattnet påspädes, får sedan koka i några minuter, och hälles sedan öfver kotletterna.
Recept från: Kollossare A Nyberg, Haga, Västerås, Västmanland.
Upptecknat: Den 8 augusti 1904 av Judith Frenblad (Uppsala 29403:21b)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer