Fläsk stufvat med potatis (Bullsihop) från Åsaka

Ingredienser

Är beräknat för 4 personer.
Recept:
1 hg salt fläsk
1 lit potatis
1 lök
1 msk sirup
1 msk hvetemjöl
½ lit, köttspad eller vatten
Salt

Beredning

Potatisen skalas och skäres skifvor. Fläsket skärs i tärningar och lägges i en het järngryta att steka. Löken skäres, och ilägges att brynas tillsammans med fläsket. När detta är brynt tillsättes och mjölet därefter ilägges potatisen. Denna får nu steka några minuter under omrörning sedan påspädes köttspadet eller vattnet och alltsammans får koka med slutet lock tills potatisen är kokt. Under tiden röres däri några gånger.

Recept från: Hustrun till torparen Johan Karlsson, Karsö Öja, Åsaka, Västergötland.
Upptecknat: Den 7 augusti 1900 av Regina Andersson. (Uppsala 29403:20)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 03 februari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.