½ kg fårkött
1½ kg korngryn
Lök
Salt
Vitpeppar
Köttet males, grynen kokas ½ timme. Köttet och grynen blandas väl tillsammans med den fint hackade löken och kryddorna. Färsen arbetas sedan en stund och stoppas så i väl rengjorda fjälster. Korvarna spolas av med kallt vatten, hänges sedan upp till torkning. Får hänga minst en vecka, då den ätes rå eller stekt. Till fårkorv användes också hjärtslag.
Recept från: Örby, Västergötland.
Upptecknat: Okänt år av Hildur Qvist(Uppsala 29403:20)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer