Peppardoppa från Backa

Ingredienser

(4 pers)
3 hg rimsaltat fläsk
4 msk vetemjöl
½ l mjölk
Peppar, salt

Beredning

Fläsket skrapas och skäres i skivor och stekes. Mjölet sammanfräses med stekflottet och mjölken påspädes tills såsen blir lagom tjock. Smaksättes med salt och peppar o serveras med potatis.

Recept från: Hustru Anna Karlsson, Skälltorp, Backa, Västergötland
Upptecknat: 1911 av Greta Rinman. (Uppsala 29403:20)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 02 februari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.