Lefverpalt från Vännäs

Ingredienser

(För 6 personer)
½ kalflefver
1 liter mjölk
Några råa, rifna potatisar
Salt
Korn- och hvetemjöl

Beredning

Lefvern kokas väl och blandas med mjölken och den rifna potatisen samt salt. Korn- och hvetemjöl, lika mycket af hvarandra arbetas i, så att det blir en lagom hrd deg. Med händerna formas paltar, som lägges ner i kokande vatten och får koka ungefär 1 timme.

Ätes med kallt smör. Mjölk att dricka.

Recept från: Bondhustrun Isa Almroth, Vännäs, Västerbotten.
Upptecknat: Den 15 augusti 1903 av Thyra Härdelin (Uppsala 29403:19)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 02 februari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.