4 skivor fläsk
1 kvarter mjölk
2 ägg
2 msk potatismjöl
½ tsk salt
Fläsket stektes i panna och upptagas. Mjölken slås till flottet i pannan och får koka upp, då det afredes med äggen och mjölet uppvispat i litet mjölk. Afsmakas med salt, hvarefter äggröran får ett godt uppkok.
Hvardagsmat. Ätes alla tider på året till frukost med fläsk.
Recept från: Bonde- och torparhus Oskarsberg, Alboga socken Västergötland.
Upptecknat: 1897 av Anna Rudbäck. (Uppsala 29403:20)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer