Stekt fläsk med stufvade gula ärter från Kila

Ingredienser

(För 4 personer)

2 hg fläsk
2 kkp ärter
1½ liter vatten
1 msk salt
3 msk socker
1½ kkp mjölk
½ kkp mjöl

Beredning

Fläsket skäres i skifvor och stekes. Ärterna sköljas, sättas på i kokande salt vatten och då de äro färdiga tillsättes sockret och de redas af med mjölet och mjölken.

Recept från: Skräddare Valfrid Emanuelssons hustru, Kila, Värmland.
Upptecknat: Den 16 augusti 1904 av Brita Fredriksson (Uppsala 29403:18b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 01 februari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.