(För 4 personer)
2 hg fläsk
2 kkp ärter
1½ liter vatten
1 msk salt
3 msk socker
1½ kkp mjölk
½ kkp mjöl
Fläsket skäres i skifvor och stekes. Ärterna sköljas, sättas på i kokande salt vatten och då de äro färdiga tillsättes sockret och de redas af med mjölet och mjölken.
Recept från: Skräddare Valfrid Emanuelssons hustru, Kila, Värmland.
Upptecknat: Den 16 augusti 1904 av Brita Fredriksson (Uppsala 29403:18b)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer