Porsa från Grava

Ingredienser

(För 7 personer)
½ hg ben och fläsksvålar
3 liter vatten
4 kkp hafregryn
1 liten lök
1 tsk ingefära
1 tsk hvitpeppar
Salt

Beredning

Vattnet, jämte benen och fläsksvålarna påsättas att koka ungefär en timmes tid, hvarpå de upptages. Hafregrynen hällas i spadet att koka fullt mjuka. Köttet afskrapas af benen och detta jämte fläsksvålarna hackas fint, samt nedröras i gröten. Denna smaksättes med ingefära, hvitpeppar och salt samt löken, fint sönderrifven. Serveras varm.

Recept från: Sågverksarbetaren Johan Jansson, Hults ångsåg, Skåre, Grava, Värmland.
Upptecknat: Den 9 augusti 1898 av Ester Melin (Uppsala 29403:18b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 01 februari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.