(hvardagsrätt)
3 paltkakor
Vatten
Salt efter smak
Palten skäres i bitar och lägges i en gryta. Vatten tillsättes så mycket att det står öfver palten. Detta får nu stå ungefär 1 timme eller till dess palten genomdränkts med vatten. Saltas efter smak.
Fläsksås:
5 fläskskifvor
3 msk mjöl
4 à 5 kkp paltspad
Fläsket skäres i tärningar och lägges i en stekpanna att brynas. Mjölet tillsättes under vispning. Vattnet påspädes och såsen får koka upp under fortsatt vispning.
Recept från: Arbetarfamilj i Karlstad, Värmland.
Upptecknat: 1897 av Aurora Richter (Uppsala 29403:18b)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer