Kornkorf från Nyed

Ingredienser

(För 7 personer)
Ben och svålar af två rökta skinkor
(Några svålar af färsk skinka)
4 jungfrur korngryn
Peppar
Salt

Beredning

Ben och svålar nedläggas i en gryta, vatten påhällas, så mycket att det står öfver, kokas 4-5 timmar. Svålarna upptagas och hackas fint. Korngrynen kokas i spadet efter svålarna och i vatten (eller mjölk om man har råd), tills de blifvit nästan färdigkokta, sedan röres gröten ihop med de finhackade fläsksvålarna, alltsammans kryddas. Stoppas i korfskinn. Ätes till frukost eller middag.

Recept från: Gustav Jansson, Krakerud, Nyed, Värmland.
Upptecknat: Den 13 juni 1899 av Signe Bagge (Uppsala 29403:18b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 12 mars 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.