½ kg oxkött
Salt
Kryddpeppar
1 lök
Köttet hackas fint. Däraf formas runda biffar, som kryddas. Löken hackas och brynes i smör. Biffarne brynas och påspädas sedan med 5-6 msk kokande vatten och få koka omkring 10 minuter.
Recept från: Bondhustru Augusta Andersson, Lerbyn, Tveta, Värmland.
Upptecknat: Den 13 augusti 1903 av Elvina Fribrg (Uppsala 29403:18b)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer