Gubbagodt från Karlstad

Ingredienser

(hvardagsrätt)
5½ hg kokt kött (rester)
2 liter kokt potatis
5 msk flottyr
2 tsk salt

Beredning

Köttet skäres i mindre tärningar och likaså potatisen, hvarefter allt blandas tillsammans. Flottyren upphettas i en stekpanna och häri nedlägges köttet och potatisen att uppvärmas tillsatt med salt och hvitpeppar.

Recept från: Arbetarfamilj i Karlstad, Värmland.
Upptecknat: 1897 av Aurora Richter (Uppsala 29403:18b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 01 februari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.