(hvardagsrätt)
5½ hg kokt kött (rester)
2 liter kokt potatis
5 msk flottyr
2 tsk salt
Köttet skäres i mindre tärningar och likaså potatisen, hvarefter allt blandas tillsammans. Flottyren upphettas i en stekpanna och häri nedlägges köttet och potatisen att uppvärmas tillsatt med salt och hvitpeppar.
Recept från: Arbetarfamilj i Karlstad, Värmland.
Upptecknat: 1897 av Aurora Richter (Uppsala 29403:18b)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer