Värmlandssoppa från Dalby

Ingredienser

Salt kött- eller fläskspad
½ kålrot
2 morötter
6 potatis
½ - ¾ kkp korngryn

Beredning

Grynen läggas i kokande vatten och när de kokat en stund, ilägges rotsakerna, som skalats och skurits i bitar, hvarpå man tillsätter af köttspadet så mycket, att soppan blir lagom tjock. Den får nu koka tills rotsakerna äro mjuka, då den serveras ensamt eller med kokt korf till.

Recept från: Hemmansägaren Per Bengtsson, S Parsby, Dalby, Värmland.
Upptecknat: Den 17 juli 1897 av Anna Otterborg (Uppsala 29403: 18b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 27 januari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.