Soppa på köttben från Arvika

Ingredienser

(För 7 personer)
1 kg köttben
4 liter vatten
1 kkp risgryn
2 msk salt
30 kryddpepparkorn
1 medelstor kålrot
½ liter potatis
1 liten knippa persilja

Beredning

Köttbenen sättes på i det kalla vattnet och då det kokar upp skummar man väl. Kålroten skalas, skäres i bitar, sköljes och lägges i jämte pepparn, saltet och persiljeknippan. Alltsammans får koka ungefär 2 timmar då den skalade och i bitar skurna potatisen tillsättes och kokningen får fortfara tills potatisen är kokt. Köttbenen tas upp och soppan är färdig att serveras.

Recept från: Verkstadsarbetarhustrun Betty Otter, Jössefors bruk, Arvika, Värmland.
Upptecknat: Den 27 juni 1904 av Ruth Thagerström (Uppsala 29403: 18 a-b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 27 januari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.