Potatiskorf från Fryksände

Ingredienser

2 kg oxkött och fläsk
5 liter potatis
Salt peppar
Lök

Beredning

Sämre bitar af oxkött och fläsk hackas eller males. Rå potatis skalas och hackas. Detta blandas och i massan iöses salt, peppar och lök efter smak. Stoppas sedan ej för hårdt i korfskinn och får koka 1½ - 2 timmar. Ätes färsk till potatis. Kan ock förvaras i saltlake.

Recept från: Bondhustru fru Persson, Bergsäng, Fryksände, Värmland.
Upptecknat: Den 28 juli 1899 av Signe Larsson (Uppsala 29403:18b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 12 mars 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.