Potatis-korf från Fernebo

Ingredienser

5 kg oxkött (af slagsidorna, hjärta och njurar)
10 kg potatis
½ liter rödlök
Talg
3 msk salt
1 msk starkpeppar
2 msk kryddpeppar

Beredning

Kött och talg hackas eller males fint, äfven hackas den råa potatisen och löken. Allt blandas väl tillsammans med kryddorna och stoppas i både tjocka och tunna fjälster.

Korfven tillagades efter slakt och är bland folket i Värmland den mäst använda och allmänna.

Recept från: Grufarbetare Axel Olsson, Långbanshyttan, Fernebo, Värmland.
Upptecknat: Den 17 augusti 1900 av Ellen Böös (Uppsala 29403:18b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 12 mars 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.