(För 7 personer)
2½ liter vatten
2 hg fläsk
1 morot
1 liter potatis
1 kkp hafregryn
Salt
Vattnet och fläsket påsättes att koka på sakta eld ungefär en timmes tid, hvarefter fläsket upptages. Potatisen och moroten sköljas, skalas och skäres i bitar. Läggas i grytan jämte grynen. När de äro färdigkokta, smaksättes soppan med salt och är färdig att serveras.
Recept från: Fd soldaten Johan Skåre, Skåre, Grava, Värmland.
Upptecknat: Den 15 augusti 1898 av Ester Molin (Uppsala 29403:18b)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer