(För 3 personer)
3 hg skrämjöl
1 hg fläsk
3 liter vatten
Salt
Fläsket skäres i skifvor, stekes ljusgult på båda sidor. Flottet tillika med vattnet får ett uppkok. Skrämjölet ivispas, får koka under flitig rörning, tills det blir en lagom tjock gröt, saltas och serveras med det stekta fläsket på bröd.
Recept från: Filaren N Nilsson, Skåre, Grava, Värmland.
Upptecknat: Den 29 juli 1898 av Ester Melin (Uppsala 29403:18b)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer