Kolbullar från Södra Finnskoga

Ingredienser

(För 8 personer)
2 hg salt fläsk
5 kkp vatten
3 kkp vetemjöl

Beredning

Fläsket tvättas och skäres i tärningar, hvarefter de brynas i en stekpanna så allt flottet urdrages. Mjölet och vattnet vispas tillsammans och hälles därpå i pannan. Gräddas öfver glöden.

Recept från: Snickarhustru Marit Karlén, Backen, Södra Finnskoga, Värmland.
Upptecknat: Den 4 augusti 1905 av Elin Edgren (Uppsala 29403:18b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 27 januari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.