(För 8 personer)
2 hg salt fläsk
5 kkp vatten
3 kkp vetemjöl
Fläsket tvättas och skäres i tärningar, hvarefter de brynas i en stekpanna så allt flottet urdrages. Mjölet och vattnet vispas tillsammans och hälles därpå i pannan. Gräddas öfver glöden.
Recept från: Snickarhustru Marit Karlén, Backen, Södra Finnskoga, Värmland.
Upptecknat: Den 4 augusti 1905 av Elin Edgren (Uppsala 29403:18b)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer